Разследват гимназия в Пазарджик за дългове към служители

Разследват гимназия в Пазарджик за дългове към служители
Източник: Dnes.bg
A A+ A++ A

Регионалното управление по образованието и община Пазарджик започват проверки в местната Математическа гимназия „Константин Величков“ по повод изпратено писмо от учителския синдикат “Подкрепа“, че не са изплатени допълнителните пари на педагозите, предаде Монитор.

Обект на инспекциите ще бъде как се изпълнява бюджетът на училището и дали са изплатени възнагражденията на преподавателите, обясни шефът на Регионалното управление по образованието в града Валентина Кайтазова. Преди дни лидерът на синдикалната секция в школото и учител Димитър Хаджидимитров изпрати писмо до медиите, в което упрекна директора Ангел Велков, че системно нарушава разпределението на средствата  ощетява педагозите и непедагогическия персонал.

По негова информация в Математическата гимназия не са  платени допълнителното трудово възнаграждения за Коледа, 24 май и 15 септември, еднократното допълнително трудово възнаграждение за постигнати резултати съгласно Наредба № 1 на МОН, средствата за квалификация на учителите в размер на 1 % от средната работна заплата. От септември до декември не били платени лекторските часове извън допълнителната норма преподавателска работа, не е платено от 4 месеца СБКО, както и парите за работно облекло на непедагогическия персонал.

Тези твърдения на синдикалиста провокираха директора на гимназията да свика брифинг и обясни пред журналисти, че всичко ще бъде изплатено и няма да има ощетени, но същевременно призна, че имало финансови затруднения в МГ и по изпълнени поръчки фирми също си чакали парите.

 

#Пазарджик #Подкрепа #парите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници