Ураганен вятър изпотроши дърветата във Варна

Ураганен вятър изпотроши дърветата във Варна
Източник: България Днес
A A+ A++ A

Ураганен вятър потроши като кибритени клечки улични дървета във Варна. Само сутринта, в рамките на 2-3 часа, са подадени една дузина сигнали за поражения, вследствие на силния вятър. Екипи на Гражданска защита са се отзовали на четири обаждания за паднали дървета, съобщиха от ОД на МВР-Варна, предаде Монитор.

Пречупило се улично дърво е било прибрано от пътното платно на бул. „Приморски“, до подлеза на Фестивалния комплекс. Малко преди това подобен инцидент е регистриран и на ул. „Първи май“, до парка в Аспарухово. За щастие, няма нанесени щети и пострадали хора, коментираха от Гражданска защита. Екипите им са се отзовали и на сигнал, при който улично дърво се е стоварило върху автомобил.

Колата с марка „Фолксваген“ се е намирала на ул. "Народни будители", също в Аспарухово. Вследствие на удара се е счупило едното странично стъкло на автомобила. Отработен е и сигнал за висящи ламарини от покрив на блок в квартал „Владислав Варненчик“.

Три сигнала за повредени билбордове са били пренасочени и към Община Варна. Единият се намирал на автомагистрала Хемус, а другият на бул. „Владислав Варненчик“, до Централна поща. Вятърът не пожали и част от Коледната украса. Две от изкуствените елхи в центъра на Варна също бяха пометени от ураганния вятър. Пориви от 10 до 17 метра в секунда станаха причина да се затворят за движение на кораби Пристанище Варна и плавателните канали към Пристанище Варна Запад, съобщиха от Ръководството на корабния трафик. Вълнение на морето е 3-4 бала. Към обед вятърът утихна, а падналия първи рехав сняг бързо се разтопи.

#Варна #ураганен вятър #автомобила

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници