Цацаров не е съгласен с някои от препоръките на европейските прокурори

Цацаров не е съгласен с някои от препоръките на европейските прокурори
Източник: ЗАД КУЛИСИТЕ.com
A A+ A++ A

Очаква се да бъде публикуван докладът на европейските прокурори, които правиха анализ на българското държавно обвинение. Главният прокурор Сотир Цацаров отказа коментар, но все пак обясни, че в доклада има неща, които приветства и други, с които не е съгласен, предаде БНР. 

Той не е съгласен с препоръката на европейските прокурори да бъдат засилени правомощията на административните ръководители в прокуратурата и на самия главен прокурор. Според обвинител номер едно това предложение е точно в обратната посока на реформите, с които се развива прокуратурата през последните години. 

От краткия коментар на Сотир Цацаров стана ясно още, че в доклада на европейските прокурори ще има препоръки, свързани с предприемане на законодателни изменения. Едно от тези законодателни изменения е отпадането на депутатския имунитет, каза още обвинител номер едно. 

От представителя на европейската комисия в България Огнян Златев се разбра, че представителството на Европейската комисия не е запознато със съдържанието на доклада, тъй като такава е била уговорката със структурната служба към Европейската комисия, но че в рамките на тяхната мисия са били изслушани над двеста магистрати, експерти и журналисти, така че прокурорите са успели да получат пълна картина за състоянието на българската прокуратура.

#Сотир Цацаров #Огнян Златев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите