В Германия издирват нов заподозрян за атаката на коледния базар

В Германия издирват нов заподозрян за атаката на коледния базар
Twitter
A A+ A++ A

Германските власти издирват нов заподозрян за атентата в Берлин, при който камион се вряза в коледен базар. Издирваният Анис А. е на 24 години, от Тунис, пише БТВ.

Той е имал разрешително за престой в Германия. Използвал е два различни самоличности. Според германските медии има "гореща следа" в провинция Северен Рейн Вестфалия. Германските медии разпространиха снимка на издирвания.

Полицията е открила лични документи под седалката на шофьора в кабината на камиона, иззети са над 500 доказателства, кръвни проби и отпечатъци и на базата на това лицето е обявено за общонационално издирване.

Издирваният берлински терорист вече е попадал в полезрението на полицията, но е бил пуснат, твърди вестник „Билд“, цитиран от БГНЕС.

Изданието се позовава на източници от полицията. Той е попаднал в полезрението заради побой и нанасяне на телесни повреди, но е бил пуснат заради недостиг на улики.

Пакистанският имигрант, заловен непосредствено след трагедията, отрече да има нещо общо с атаката и бе освободен поради липса на улики, свързващи го с нея.

Има съмнения, че беглецът може да е въоръжен, затова мерките за сигурност в града са засилени. Кметът Михаил Мюлер заяви, че са разположени допълнителни полицейски части и са поставени бариери по пазарите и други оживени места.

"Все още не знаем със сигурност дали извършителят е един или са повече. Не знаем със сигурност дали той или тя са имали помощници", заяви Петер Франк, федерален прокурор на Германия.

"Ислямска държава" пое отговорността за нападението, но според експерти съобщението на терористичната организация не може да се смята за достоверно.

Според федералния прокурор Петер Франк стилът на нападението действително предполага, че то е дело на ислямски екстремисти. Вътрешният министър Томас де Мезиер обаче беше по-предпазлив, като каза, че разглеждат и други версии.

#нов #заподозрян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници