Бивш вътрешен министър на ФРГ: В Берлин има твърде много мигранти без паспорти

Бивш вътрешен министър на ФРГ: В Берлин има твърде много мигранти без паспорти
http://viaranews.com/
A A+ A++ A

Бившият федерален министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих (2011-2013 г.) е сред най-яростните критици на бежанската политика на канцлера Ангела Меркел. В интервю за националния ежедневник Die Welt той обвини лидера на федералното правителство за напрегнатата ситуация със сигурността в страната и страховете на хората. Но за трагичните събития в Берлин от понеделник християндемократът не посмя да хвърли вината върху канцлера, пише агенция Фокус. 

"Алтернатива за Германия" обвини директно Меркел за трагедията на популярната берлинска улица, известна сред жителите на града като "Кудам". Ханс-Петер Фридрих обаче не подкрепи мнението на партията, водена от Фрауке Петри. "Личната виктимизация е несправедлив удар под кръста. Така човек може да види, че от "Алтернатива за Германия" нямат сериозна политика", коментира консерваторът. 

Бившият вътрешен министър на ФРГ припомни, че проблемът с тероризма стои на дневен ред от есента на 2001 г., включително и в Германия. Той обаче не отрече съществуващите проблеми. "Трябва да се укрепят силите, особено в Берлин, където има твърде много бежанци, чиято самоличност не е напълно установена. Трябва напълно да се изясни кой точно е тук и да бъдат депортирани онези, които нямат право да бъдат тук. Това важи особено за пакистанци и афганистанци", обясни Фридрих. 

#Ханс-Петер Фридрих #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници