Плевнелиев: Попова няма да се кандидатира за главен прокурор

Плевнелиев: Попова няма да се кандидатира за главен прокурор
Сегашният ВСС не се ползва с достатъчна степен на обществено доверие и не е редно той да избере нов главен прокурор, убеден е държавният глава. Снимка: „Новинар“
A A+ A++ A

Вицепрезидентът Маргарита Попова няма да се кандидатира за главен прокурор, заяви държавният глава Росен Плевнелиев.

„Вицепрезидентът Маргарита Попова няма да бъде номинирана за главен прокурор. Тя се справя много добре като вицепрезидент и се ползва с висока степен на доверие, и е полезна за обществото. Тя няма да се кандидатира за главен прокурор“, категоричен бе президентът, цитиран от БГНЕС.

Трябва да бъде избран нов Висш съдебен съвет (ВСС) и след това той да избере новия главен прокурор, коментира Плевнелиев приетите в четвъртък промени в Закона за съдебната власт.

Сегашният ВСС не се ползва с достатъчна степен на обществено доверие и не е редно той да избере нов главен прокурор, убеден е държавният глава.

Според него срокът от 6 месеца, който беше даден с приетия в четвъртък закон, е срок, който по-скоро може да гарантира прозрачна процедура по избор на следващия обвинител номер едно.

Най-важна е процедурата по номиниране, кои ще са кандидатите, какви дела са гледали и какви решения са вземали, отбеляза още Росен Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #президент #Маргарита Попова #вицепрезидент #главен прокурор #Висш съдебен съвет #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници