Путин: Русия е вън от състезанията по въоръжаване

Путин: Русия е вън от състезанията по въоръжаване
Източник: Коментатор
A A+ A++ A

"Русия продължава да подобрява своята ядрена триада, включително и за преодоляване на ПРО. Страната обаче никога няма да се поддаде на внушенията за състезание по въоръжаване и да харчи повече, отколкото може да си позволи", каза Владимир Путин на Годишната пресконференция на президента на Руската федерация, предаде 24 часа.

„Русия трябва да отговори на постъпките на САЩ по отношение на противоракетната отбрана и то ефективно", посочи той и допълни, че страната реализира плановете си в отбранителната сфера в пълен обем. „Когато една от страните създава чадър, втората също трябва да създаде. Ние не сме го измислили това, ние трябва да отговорим", каза Путин и добави, че вероятно, това ще предизвика САЩ да подобрят собствените си ядрени арсенали.

Говорейки за хакерските атаки, Путин каза, че никой не знае чии хакери организират кибератаки срещу САЩ. Според него, загубилата страна търси оправдание. Руският президент отбеляза, че не е важно кой стои зад атаките в киберпространството, а че хакери са показали истината на хората.


#Русия #Владимир Путин #ПРО #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници