Бойко: Братя Галеви да се прибират и да отидат в съда

Бойко: Братя Галеви да се прибират и да отидат в съда
Ангел Христов и Пламен Галев бяха обявени за издирване на 8 май. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов призова Братя Галеви „да се прибират и да отидат в съда, за да си доказват вината или невинността“.

„Понеже знам, че гледат телевизия тези, които се крият: преди няколко дни имахме скъпи гости – ще ни помогнат, ще ги издирим“, закани се министър-председателят, цитиран от „Фокус“.

Той поздрави МВР и благодари на американските партньори за помощта при разследването, въз основа на което срещу Пламен Галев и Ангел Христов беше повдигнато ново обвинение за пране на пари за 35 млн. лв.

Обвиненията срещу Пламен Галев и Ангел Христов са повдигнати задочно, тъй като до момента те са в неизвестност.

Ангел Христов и Пламен Галев бяха обявени за издирване на 8 май, след като на 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно ефективните присъди на Ангел Христов и Пламен Галев. Те бяха осъдени за рекет и изнудване на по 4 и 5 г. в затворническо общежитие.

„Американските партньори ни помагат да стигаме до изнесените пари от България“, посочи Борисов в отговор на въпрос за връзката на американските партньори с Братя Галеви.

Той подчерта, че международните партньори на България имат много по-големи възможности да издирват лица, които се укриват, така че българските правораздавателни служби и органи да могат да повишават присъдите на години затвор.

#Ангел Христов #Пламен Галев #Бойко Борисов #братя Галеви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници