Младежи и 70-годишна жена пострадаха при сблъсък на трамваи в София

Младежи и 70-годишна жена пострадаха при сблъсък на трамваи в София
Пътният инцидент е станал между трамваи по линиите четворка и петица като единият трамвай е застигнал другия, не е могъл да спре и го е ударил отзад. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама младежи на 15 и на 18 години и жена на 70 години са леко пострадали при катастрофа между два трамвая на столичния бул. „Цар Борис ІІІ".

Тримата пострадаха след сблъсък между две трамвайни мутриси около 15:53 часа в събота следобед, съобщиха от Центъра за градска мобилност към Столична община.

Пътният инцидент е станал между трамваи по линиите четворка и петица като единият трамвай е застигнал другия, не е могъл да спре и го е ударил отзад. Катастрофата е станала в района на стадион „Славия".

Единият младеж е с оплаквания за болки в в лакъта и в крака, а другия - е лакътя и в кръста.

Пострадала е и жена на 70 години, която е откарана в болница. Според информацията на Центъра за градска мобилност жената се е ударила в предната седалка и най-вероятно има само натъртвания.

„Ватманът на втората мутриса признава, че е отклонил вниманието си и не е спазил необходимата дистанция, което е довело до сблъсъка," съобщи зам.-директорът на Столичен електротранспорт Иво Василев, който е бил на мястото на инцидента.

По думите на Иво Василев, ватманите отишли в депото на Красна поляна, където случаят е регистриран от КАТ, защото никой от пътниците не е казал, че е ранен.

Когато при подобни катастрофи има ранени, мутрисите трябва да останат на място и да изчакат, но ако няма, трябва да освободят движението.

„Впоследствие са се обадили трима души, че са пострадали. В болница „Пирогов" са постъпили двама души и една жена е постъпила във ВМА. Едното от момчетата, постъпили в „Пирогов", е освободено, защото му няма нищо, другото го боли лакътя. Жената в момента е в кабинетите във ВМА, защото при удара тя е била на седалка и се е ударила в предната седалка," посочи Иво Василев.

Ватманът ще бъде наказан най-вероятно с последно предупреждение за уволнение, защото до сега за четири години няма други провинения.

Няма затруднения в движението.

#София #катастрофа #трамвай #Център за градска мобилност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници