ФИФА почете паметта на легендата Трифон Иванов

ФИФА почете паметта на легендата Трифон Иванов
Източник: Bez-cenzura.eu
A A+ A++ A

ФИФА почете големите фигури, свързани с футбола, починали през миналата година, а сред тях бе поставена българската легенда Трифон Иванов. В материал, поместен в официалния сайт на световната централа, освен неговото са изброени имената на холандеца Йохан Кройф, италианеца Чезаре Малдини, нигериеца Стивън Кеши, бразилеца Карлос Алберто, чилиеца Раул Санчес, пише 24 часа.

Разбира се, специално внимание е обърнато на бившия президент на ФИФА Жоао Хавеланж, който почина през 2016-а. През миналата година умря и италианският скулптор Гадзанига, който е създател на трофея, връчван на световния шампион. За Трифон се отбелязва, че е част от отбора, постигнал най-големия успех на България във футбола - 4-ото място на световното първенство в САЩ през 1994 г.

Посочено е, че има общо 78 мача за националния тим, като 30 от тях са под егидата на ФИФА. Последните 3 са с капитанската лента на държавния тим на мондиала във Франция през 1998 г. В материала е отделено място и за трагедията със самолетната катастрофа на бразилския “Чапекоензе”, при която загинаха 19 футболисти.


#футбола #ФИФА #Чапекоензе #Трифон Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници