24-часови стачки затварят метрото в Лондон

24-часови стачки затварят метрото в Лондон
Източник: Мениджър
A A+ A++ A

Очаква се насрочената за тази вечер 24-часова стачка на служителите на лондонското метро да парализира транспорта в британската столица, предаде БНР.

Въпреки отчаяните опити в последната минута да бъде предотвратена стачката, изглежда, че в 18.00 ч. местно време повечето станции на лондонското метро, особено в центъра на града, ще бъдат затворени. Това ще доведе до сериозни проблеми за транспорта, най-вече в понеделник.

Не са известни подробностите от предложената снощи сделка от страна на транспортните власти, но представителите на най-големия железопътен профсъюз RTM са напуснали залата за преговори. Служителите на метрото протестират срещу затварянето на гишетата за продажби на билети, което ще доведе до съкращаване на работни места.

Още по времето на бившия кмет на Лондон Борис Джонсън бяха съкратени 800 работни места в метрото и закрити много каси за продажба на билети, но профсъюзите сега са категорични, че тази практика не може повече да продължава. Сегашният лондонски кмет Садик Хан нарече стачката ненужна и призова профсъюзите да я отменят.

#метро #парализира #минута

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници