17 души бяха назначени за "панда-посланици" в Китай

17 души бяха назначени за "панда-посланици" в Китай
Източник: Евроком
A A+ A++ A

В Китай бяха назначени 17 посланици, които ще се борят за опазването на околната среда и защитата на човешките права. Събитието се проведе под егидата на Програмата за развитие на Обединените нации в китайския град Ченгду, предаде БНТ.

Общо 17 души от 14 страни бяха избрани за панда-посланици в китайския град Ченгду, намиращ се в провинция Съчуан. Призванието символизира връзката между човека и природата и се ангажира да изповядва стремежа към мир и благоденствие. Посланиците имат срок до 2030 година да реализират идеите от Програмата за развитие на Обединените нации. Някои от основните точки в проекта са подобряването на правосъдието и образованието, опазването на околната среда и природните ресурси, както и запазването на биологичното разнообразие по света.

Избраниците също така се срещнаха с две от животните в изследователския институт в Ченгду - пандите Кики и Диандиан.

Изследователският комплекс в Ченгду, където се отглеждат гигантските панди, придоби известност с поканите си към различни филмови звезди, които се нагърбиха със задачата да популяризират идеята на организацията за един по-добър и по-зелен свят.

 

#Китай #програмата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници