Първи коментари след отстраняването на кмета на Пловдив

Първи коментари след отстраняването на кмета на Пловдив
Plovdiv-Online
A A+ A++ A

„Вярвам на кмета на Пловдив Иван Тотев. Обвиненията не мога да ги коментирам. Но имам доверие на кмета, защото вече втори мандат той е законово избран кмет на града”, коментира в ефира на Нова телевизия Ральо Ралев от ГЕРБ, кмет на район „Северен” в Пловдив.

Припомяме, че вчера Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност кмета на Община Пловдив Иван Тотев. Магистратите счетоха за основателни твърденията на обвинителите от Софийската градска прокуратура и не прие доказателствата, представени от защитата на обвиняемия, пише Нова телевизия.

Мотивът съдът да го отстрани от длъжност е, че има опасност той да попречи на разследването, което в момента се води срещу него. 90% от свидетелите, които тепърва предстои да бъдат разпитани, са общински служители и са на пряко подчинение на градоначалника. Имало опасност той да им повлияе, за да променят те показанията си. 

В подкрепа на кмета се обяви и Димитър Колев, кмет на район „Западен” в Пловдив. Това е и районът, в който се намира зоологическата градина, заради която кметът се раздели с поста си.

„Аз вярвам на инж. Иван Тотев. Не смятам, че той е престъпил закона”, заяви Димитър Колев, кмет на район „Западен” в Пловдив.

Сигналът срещу кмета Иван Тотев е подаден от Слави Георгиев от ВМРО.

„Зоопаркът е започнал да се строи без валидно разрешително за строеж, както и общ устройствен план”, коментира Слави Георгиев от ВМРО.

#Иван Тотев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници