Мразовитото време идва, в някои райони ще превалява сняг

Мразовитото време идва, в някои райони ще превалява сняг
www.pexels.com/
A A+ A++ A

Днес ще е предимно облачно и в отделни райони ще превалява слаб сняг. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца (948 hPa в София) и още ще се повишава. Днес ще е предимно облачно и в отделни райони ще превалява слаб сняг. На места в низините и котловините видимостта ще е намалена. В следобедните часове облачността ще се разкъсва, а видимостта ще се подобрява. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между минус 4° и 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, почти без валежи. Ще духа умерен северен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са от минус 2° до 1°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще е от 2 до 4 бала.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, на места ще превали сняг. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Ще бъде по-студено, с максимална температура на височина 1200 метра – около минус 5°, на 2000 метра – около минус 9°.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници