Премиерът моли протестиращите да не блокират „Орлов мост“

Премиерът моли протестиращите да не блокират „Орлов мост“
Бойко Борисов обеща, че полицай, който посегне на протестиращи, ще бъде уволнен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството би махнало поправките в Закона за горите, ако аргументите на протестиращите са по-убедителни, обяви премиерът Бойко Борисов.

„С огромно притеснение от два дена следим протестите“, сподели министър-председателят по Нова телевизия, като изрази притеснението си, че протестиращите затварят „Орлов мост“ вече два дни по ред.

„Притеснен съм, защото тези млади хора могат да си проведат протестен митинг, където желаят. Единствената ми молба е да не затварят „Орлов мост“, да отидат пред парламента, пред Министерски съвет. Защото, когато го затворят, полицията е длъжна да го отвори. И веднага полицията и младежи влизат в схватка“, обясни Бойко Борисов.

Премиерът каза, че депутатите от ГЕРБ търсят среща с протестиращите, за да им обяснят „за всеки един текст от този закон“.

„Тези момчета и момичета ви моля да отворите Евростат - единствената държава, в която са се увеличили горите, и то с 10%, е България“, съобщи той и изрази недоумение от „парадокса“, че правителството се грижи за хората, които обичат спорта и планините, а тези хора протестират.

Министър-председателят обясни, че идеята е ски пистите в България да станат 100 км и изтъкна, че в Австрия те са 12 000 километра.

„0,005% от цялата гора са ски писти. Зад всяко отсечено дърво стоят десет нови“, посочи Бойко Борисов.

Според него в четвъртък някои хора се били подвели, че мораториумът върху добива на шистов газ чрез метода хидравличен удар е паднал и увери, че това не е вярно.

„Няма да правим писти, няма да правим шистов газ, няма да правим АЕЦ, няма да правим Бургас–Александруполис, ама отнякъде трябва да дойдат парите“, коментира още Бойко Борисов.

Премиерът смята, че хората се подвеждат и напрежението ескалира.

„Когато станах кмет, почти цяла София беше разпродадена - спомняте си Южен парк, „Мария Луиза“. Аз като кмет ги спрях тези заменки, сложихме мораториум върху горите“, разказа премиерът.

Бойко Борисов обеща, че полицай, който посегне на протестиращи, ще бъде уволнен.

#„Орлов мост“ #Закон за горите #протест #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници