Ново правило във футбола: вадят от игра при жълт картон

Ново правило във футбола: вадят от игра при жълт картон
Източник: Политика
A A+ A++ A

Ново правило може да навлезе във футбола още в началото на месец март. На ежегодното си събрание Бордът на международната футболна асоциация (IFAB) ще разгледа предложението при жълт картон получилият го играч да напуска терена за няколко минути, съобщава бТВ.

През това време той няма да бъде заменян. Въпросните зони за санкционирани състезатели действат в хокея. Във футбола са тествани неколкократно в последните години на аматьорско ниво. Ако правилото бъде одобрено, до две години то ще стигне и до професионалния футбол. Целта е да се спомогне развитието на играта и младите да бъдат насърчени да я практикуват, пише 24 часа.

Наказателните зони ще провокират по-внимателна игра, по-малко нарушения и съответно по-малко контузии, което би било особено полезно при аматьорите. Там преобладават грубостите. В професионалния футбол обаче новото правило най-вероятно ще доведе до куп симулации и по-засилена роля на главния съдия. Въвеждането на наказателни зони е една от промените, които предложи Марко Ван Бастен - директорът по техническите въпроси на Световната футболна централа (ФИФА). 


#Марко ван Бастен #футбола

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници