Честит рожден ден! Христо Стоичков на 51

Честит рожден ден! Христо Стоичков на 51
Kliuki.bg
A A+ A++ A

Легендата на българския футбол Христо Стоичков навършва 51 години днес. Едва ли има нужда да припомняме всички успехи на Камата, който остава единственият български футболист, печелил „Златната топка“.

По случай празника дъщерята му Мика Стоичкова публикува в Instagram снимка на родителите си и написа: „Така изглеждаш, когато си прекарал 29 години с любимия човек! Имало е щастливи дни, имало е тъжни дни, имало е велики моменти, имало е трудни моменти... но винаги тази ваша усмивка ни е карала да вярваме, че истинската любов все още съществува! Благодаря ви, Христо и Мариана. Тате и Мамо. Дядо и Баба!”

Ръководството на ЦСКА-София използва официалния сайт на клуба, за да поздрави Христо Стоичков.

"Армейци, днес своя 51-ви рожден ден празнува легендарният Христо Стоичков. Той е роден на 8 февруари 1966 г. в Пловдив. През 1985 г. е привлечен в ЦСКА. С червения екип изиграва 123 мача, в които отбелязва 82 гола. С ЦСКА е трикратен шампион на България, четирикратен носител на Купата на България и носител на първата в историята Суперкупа на страната. С ЦСКА Стоичков записва и полуфинал за Купата на носители на национални купи през 1989 г., когато става голмайстор на турнира с 11 попадения и печели "Златната обувка" за голмайстор на Европа. През 1990 година Христо Стоичков е трансфериран в Барселона за рекордните в онзи период 4 милиона долара", припомнят „червените”.

"С екипа на каталунския гранд печели пет пъти титлата на Испания, Купата на европейските шампиони през 1992 г. и Суперкупата на Европа през същия сезон. Стоичков е в основата и на незабравимото американско лято през 1994 г. и благодарение на неговите голове България стига до четвъртото място в света. Той е и голмайстор на Световното първенство с шест попадения. Силните му изяви в Барселона и с националния екип му носят и "Златната топка" за най-добър футболист на планетата през 1994-а. За националния отбор на България Стоичков има изиграни 87 мача, в които бележи 37 гола. Участник е на два Мондиала и на Европейското първенство през 1996 година. След края на състезателната си кариера Христо Стоичков е национален селекционер в периода 2004-2007, а след това води редица клубни отбори в Испания, България и ЮАР. От лятото на 2016 г. Стоичков е акционер в ПФК ЦСКА. Ръководството, спортно-техническият щаб и всички служители на ЦСКА пожелават на Христо Стоичков много здраве, щастие, лични и професионални успехи", пожелават от футболния клуб.

#Христо Стоичков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници