Почина 88-годишният мъж, нахапан от кучета в „Редута"

Почина 88-годишният мъж, нахапан от кучета в „Редута"
Въпреки невероятните си усилия, лекарите от „Пирогов" не са успели да спасят живота на пациента, съобщиха от лечебното заведение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

88-годишният Христо Панков, който беше нахапан от кучета в столичния квартал „Редута", е починал около 7:00 часа в неделя сутринта.

Въпреки невероятните си усилия, лекарите от „Пирогов" не са успели да спасят живота на пациента, съобщиха от лечебното заведение.

Христо Панков беше приет в болницата на 13 юни с множество рани по ръцете и краката.

Заради напредналата си възраст, мъжът е имал съпътстващи заболявания, които утежняваха състоянието му, допълват от „Пирогов".

Христо Панков беше изчезнал на 12 юни през деня, след което дъщеря му подала сигнал в Първо районно полицейско управление в столицата.

През нощта обаче старецът е бил намерен в изключително тежко състояние с разкъсани от кучета крака в столичния парк „Стефан Стамболов", който се намира в квартал „Редута".

Това е вторият смъртен случай след нападение от бездомни кучета. На 8 април във Военно-медицинска академия почина проф. Ботьо Тачков, който беше приет в болница на 28 март в изключително тежко състояние, в безсъзнание и на изкуствена вентилация, с множество разкъсно-контузни рани и фрактури по главата, лицето, ръцете и краката.

Ботьо Тачков беше нападнат от глутница от около 20 кучета в столичния квартал „Малинова долина".

#Христо Панков #„Пирогов" #кучета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници