Каракачанов: За битовата престъпност, сигурността и демографската криза трябва да има политически консенсус

Каракачанов: За битовата престъпност, сигурността и демографската криза трябва да има политически консенсус
ВМРО
A A+ A++ A

Проблемът с бежанския наплив към страната ни не е решен и това е основното предизвикателство. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на „Патриотичния фронт“ . Според него са необходими ясни и категорични мерки относно нелегалните мигранти. Красимир Каракачанов допълни, че видеонаблюдение по границата в момента почти липсва, като трябва да има и засилено присъствие на жива сила.

„Нелегалните мигранти, проникнали на територията на България, трябва да бъдат връщани в общежития и лагери от затворен тип, а не да ходят свободно из цялата страна, както се случва в момента, или да бъдат разселвани във вътрешността. Трябва да има лагери в близост до границата от закрит тип“, каза още Каракачанов. Той допълни, че бежанският проблем, демографската криза, битовата престъпност и сигурността трябва да бъдат национални приоритети, които да обедният политиците.

„По темата с доходите на българските граждани продължаваме и ще настояваме минималната пенсия в България да бъде увеличена на 300 лева и процентно да бъдат увеличени всички пенсии. Второто е битовата престъпност. Няма леви или десни мерки. Или има политика за решаване на проблема с битовата престъпност, или няма. Трябва да има консенсус и по темата за корупцията. Има цели региони, в които циганското население става все повече. Това население не иска да се образова и да работи. Битовата циганска престъпност в някои региони е почти неконтролируема. Тази битова престъпност трябва да бъде обуздана. Другият въпрос е безконтролната циганска раждаемост. България трябва да въведе модел за стимулиране на грамотната раждаемост. Детските помощи за повече от две деца да зависят от това дали родителите имат средно образование. По отношение на външната политика също трябва да има консенсус“, каза още Каракачанов. Според него задължително трябва да има консенсус и относно нелегалната имиграция, както и за демографската криза. „Аз не виждам защо, и ГЕРБ, и БСП, продължават с такова настървение да се мразят и да се плюят“, коментира лидерът на ВМРО. Красимир Каракачанов каза още, че след изборите на 26 март новото правителството трябва да реши тези важни проблеми. Той коментира също, че тези, които влязат в парламента, трябва да имат волята да седнат на една маса в името на интересите на българския народ.

#Красимир Каракачанов #нелегална миграция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници