Цветанов успокои: Митьо Очите няма наследник по Черноморието

Цветанов успокои: Митьо Очите няма наследник по Черноморието
Цветан Цветанов посочи, че според данни от Интерпол, организираната престъпност е доста мобилна и групи наркодилъри се придвижват из целия Европейски съюз. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на организирана мрежда за доставка на наркотици Димитър Желязков – Митьо Очите няма наследник по Черноморието, обяви в Бургас вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той увери, че МВР няма да допусне да бъде запълнен вакуумът на пазара за дрога, предаде „Дарик".

Цветан Цветанов посочи, че според данни от Интерпол, организираната престъпност е доста мобилна и групи наркодилъри се придвижват из целия Европейски съюз.

Затова МВР предприема действия на регионално ниво всички известни представители на организираната престъпност да бъдат предавани на съседни области или съседни държави, когато те се придвижват, за да извършат престъпна дейност.

„Вие видяхте каква беше реакцията на министерството с един от емблематичните инвеститори в Бургаски регион Евелин Банев - Брендо и това, което направихме. Преди година и половина надали някой щеше да си представи, че това е човекът, който организира наркотрафика от Южна Америка за Европа - 40 тона годишно заедно с италианската мафия," посочи Цветан Цветанов.

Евелин Банев – Брендо беше задържан заедно с още 14 българи в рамките на операцията „Кокаинови крале"

Министърът присъства на презентацията на проекта на община Бургас за превръщането на бомбоубежището в морската градина в туристическа атракция.

Очаква се до месец вътрешното министерство да прехвърли на кметството собствеността върху скривалището, за да може общината да кандидатства за европейско финансиране за преустройството му.

#Цветан Цветанов #Димитър Желязков #Митьо Очите #Евелин Банев #Брендо #„Кокаинови крале"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници