Смени в ръководството на „Пирогов“ след проверки на Здравното министерство

Смени в ръководството на „Пирогов“ след проверки на Здравното министерство
Никога не съм имала за цел да злепоставя работещите лекари в института „Пирогов“, напротив, увери Десислава Атанасова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова сменя членове на Борда на директорите на „Пирогов“ след откритите при одита на лечебното заведение нарушения.

„Вследствие на доклада за извършените проверки и констатациите за нарушения до края на седмицата ще има промяна в Борда на директорите на болница „Пирогов“.

Тя съобщи, че докладът на Инспектората на Министерството на здравеопазването за одит на болница „Пирогов“ вече е изготвен и преди около 40 минути е връчен на изпълнителния директор на лечебното заведение проф. Димитър Раденовски.

„Има хора в Борда на директорите, които са представители на министерството, а вече нямат трудови и служебни правоотношения, т.е. до края на седмицата ще има смяна в Борда на директорите на „Пирогов“, обясни Десислава Атанасова.

Тя обеща докладът да бъде изпратен на всички институции, които имат отношение – на финансовата инспекция, на НАП, на Инспекцията по труда и на прокуратурата, за да установят, дали са верни и правилни констатациите в него.

Докладът е 157 страници, той не е предназначен за работещите в „Пирогов“, увери здравният министър.

„Никога не съм имала за цел да злепоставя работещите лекари в института „Пирогов“,  напротив. Винаги съм казвала, че „Пирогов“ е стандарт за качество в медицината, и то най-вече в спешната медицина. Всеки ден там помощ получават граждани от цялата държава“, подчерта министърът на здравеопазването.

В петък лекари от лечебното заведение възразиха срещу констатациите в доклада, които определиха като „оклеветяване“ на болницата.

Според Десислава Атанасова акцент в доклада е финансовата дисциплина. Тя допълни, че такива регулярни проверки ще има във всички лечебни заведения.

„В момента има няколко проверки, както от Министерство на здравеопазването, така и от НЗОК. В Педиатричната болница имаше проверка, готов е докладът, връчен е отдавна, надявам се, че вече се работи по отстраняването на констатираните нарушения. В болница „Света Марина“ имаше проверка на медицинския одит, в болницата във Видин имаше проверка на медицинския одит“, изреди Десислава Атансова.

#Министерство на здравеопазването #одит #доклад #проф. Димитър Раденовски #Борд на директорите #„Пирогов“ #Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници