Времето ще спре, твърдят учени

Времето ще спре, твърдят учени
Според учените времето се забавя и ще го прави, докато изведнъж просто не спре.
A A+ A++ A

Учени от два испански университета предложиха радикална теория за движението на времето, която може да преобърне напълно представите ни за времето и буквално да „замрази" неговия ход.

Макар на хората да им се струва, че часовникът започва да тиктака по-бързо с увеличаване на възрастта им, може да се окаже че и обратното е напълно възможно, пише британският в. „Дейли мейл", цитиран от bTV.

Последни открития навеждат на мисълта, че всички ние навярно сме били изключително заблудени в мисленето си за непрекъснато увеличаващата се Вселена.

Според учените времето се забавя и ще го прави, докато изведнъж просто не спре. За успокоени на всички ни постепенната „загуба" на време не е видима за хората и ако теорията се окаже вярна, то спирането на времето ще стане факт едва след няколко милиарда години. А дотогава Земята ще е отдавна изчезнала.

Все пак ако искаме да си представим по-добре какво би се случило, изследователите казват, че просто трябва да погледнем някоя своя стара снимка.

„Всичко ще замръзне като на момента снимка, завинаги," твърдят те.

Приетата днес теория е, че Вселената непрекъснато се разширява чрез някакво антигравитационно поле, наречено „черна енергия".

Но някои изследователи вярват, че щом „времето е било създадено при Големия взрив, то също така може и да изчезне – това е просто обраният ефект".

#време #времето #учени #Вселената #земя #Земята #Големия взрив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници