Станишев: БСП е ремонтирала два пъти повече пътища от ГЕРБ

Станишев: БСП е ремонтирала два пъти повече пътища от ГЕРБ
Настоящото правителство завари от предишните готови проекти за пътно строителство, както и готово финансиране. Оставаше им само да строят, заяви Димчо Михалевски (вдясно). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП е ремонтирала поне два пъти повече пътища, отколкото ГЕРБ, заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев в парламента.

„Когато фактите говорят, и кабинетът би трябвало да мълчи“, подчерта Сергей Станишев, цитиран от „Фокус“.

Той посочи още, че Тройната коалиция е построила 144 км магистрали и е рехабилитирала 6900 км републиканска пътна мрежа.

Сергей Станишев призна, че кабинетът „Борисов“ изпреварва кабинета „Станишев“ по отношение на магистралите, но за рехабилитирани пътища Сергей Станишев бе категоричен, че БСП бият с 2,5 пъти ГЕРБ.

Лидерът на БСП обвини премиера Бойко Борисов, че носи отговорност за забавянето на строежа на магистралите.

„40% от автомагистрала „Люлин“ беше построена от правителството на Тройната коалиция. „Бойко Борисов я довърши, но я оскъпи със 120 млн. лв.“, заяви в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от „Фокус“.

Социалистите посочиха още, че нееднократно са предупреждавали кабинета „Борисов“, че на Лот 2 на автомагистрала „Тракия“ се поставя лош асфалт, че ще се наложи преасфалтиране на част от Лот 3.

„Настоящото правителство завари от предишните готови проекти за пътно строителство, както и готово финансиране. Оставаше им само да строят“, категоричен бе депутатът от БСП и бивш зам.-министър на регионалното развитие Димчо Михалевски.

„Добре е да се припомни на премиера, който на рождения си ден получи торти с багери, с магистрали, че пътното строителство е нещо много по-сложно и сега управляващите бягат от отговорност за забавянията в строежа на магистралите у нас“, заяви след заседание на БСП лидерът на партията Сергей Станишев.

Той даде като пример за оправданията на управляващите щъркелите над автомагистрала „Хемус“, костенурките на автомагистрала „Струма“, блатните кокичета на автомагистрала „Марица“ и т.н. и припомни предизборното обещание на управляващите от ГЕРБ: „нито ден закъснение, нито лев повече“.

„Създадоха една среда и натиск върху фирмите, които да дават дъмпингови цени за строителство на магистрали и пътища в страната, за да покажат, че са по-евтини. Само че „евтинията“ излиза през носа на всички, защото лошото качество, оскъпяването се плаща от данъкоплатците“, посочи Сергей Станишев.

#магистрала „Тракия“ #БСП #Бойко Борисов #магистрала „Марица“ #магистрала „Струма“ #магистрала „Хемус“ #магистрали #Димчо Михалевски #БСП #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници