Борисов: По времето на Станишев строиха Батко и Братко

Борисов: По времето на Станишев строиха Батко и Братко
Сергей Станишев, като човек, заменил най-апетитните места и гори край морето, е последният, който има право да коментира Закона за горите, коментира още Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По времето на Сергей Станишев магистралите в България са били строени от Батко и Братко, заради които бяха спрени средствата по всички европейски фондове, коментира премиерът Бойко Борисов.

Като Батко и Братко се прочуха бившият шеф на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ Веселин Георгиев и брат му Емил Георгиев. Заради злоупотреби със спечелени от тях обществени поръчки Брюксел замрази средствата за България по програмите ФАР и ИСПА.

По-рано в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев обвини кабинета „Борисов“, че бави строежа на магистралите, оказва натиск за понижаване на цените и не ремонтира достатъчно пътища.

„Станишев е прав – аз наистина не разбирам от неговото строителство“, подчерта премиерът и допълни, че все още няма „разумно и логично обяснение“ за строежа на „Водното огледало“ в Кърджали, нито за милиардите левове, похарчени за АЕЦ „Белене“, нито за „безумното строителство“ на „Цанков камък“.

„Станишев се опитва да превърне мечтите си в блянове и приема, че петте километра, построени в равната част на Пернишкото поле и открити от него, се броят за построяване на магистрала“, каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от „Фокус“.

Той подчерта, че отсечката на магистралата между Перник и Диканите все още няма акт 16, защото не са платени отчуждителните процедури.

„Колкото до това, че лично съм присъствал на пренасянето на блатните кокичета, това говори за доверието между правителството и еколозите“, заяви още премиерът Бойко Борисов.

„Сергей Станишев като човек, заменил най-апетитните места и гори край морето, е последният, който има право да коментира Закона за горите и да заявява, че битката за гората още не е приключила. Вече съм казал своето мнение и с еколозите сме се разбрали, че Законът за горите няма да тръгне, докато няма пълен консенсус от всички страни“, каза премиерът Бойко Борисов.

#Сергей Станишев #Батко и Братко #Веселин Георгиев #Емил Георгиев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници