Павлова: Не е достойно мъжете да си мерят километрите

Павлова: Не е достойно мъжете да си мерят километрите
Като жена, която за първи път управлява този сектор, бих казала, че ако оставим мъжете да си мерят километрите, като жена имах мъжеството да покажа как се управляват пътища, каза Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не е признак на голямо мъжество мъжете да си мерят километрите, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова „магистралния“ спор между настоящия премиер Бойко Борисов и бившия Сергей Станишев.

„Като жена, която за първи път управлява този сектор, бих казала, че ако оставим мъжете да си мерят километрите, като жена имах мъжеството да покажа как се управляват пътища, как се контролира реализацията на пътни проекти“, коментира министърката.

По рано Сергей Станишев се похвали, че Тройната коалиция е построила 144 км магистрали и е рехабилитирала 6900 км от републиканска пътна мрежа.

Той призна, че „по отношение на магистралите ГЕРБ води, но не и по отношение на рехабилитирани пътища, при тях БСП бият с 2,5 пъти ГЕРБ“.

Премиерът Бойко Борисов от своя страна заяви, че Сергей Станишев няма как да знае как се строят магистрали, защото по времето на Тройната коалиция пътищата са строили Батко и Братко.

„Очевидно една година преди изборите това е основният фокус на действията и на кампанията. В типичния си стил започваме с обвинения“, каза Лиляна Павлова по адрес на БСП.

Според нея управляващите трябва да покажат, че знаят в какво и как инвестират европейски и държавни пари.

„Неслучайно една готова магистрала, от която можехме да пуснем един много голям участък още на 1 юли без проблем, само защото видяхме несъответствие в качеството, с риск да не я пуснем навреме предпочетохме 10 км нов асфалт да бъдат махнати. Това мъжество не са го правели досега и е важно да бъде отчетено“, подчерта Лиляна Павлова.

#Лиляна Павлова #Бойко Борисов #Сергей Станишев #магистрали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници