Талибани нападнаха хотел в Кабул, взеха заложници

Талибани нападнаха хотел в Кабул, взеха заложници
Нападателите държат за заложници десетки гости на комплекса, в това число жени и деца, които използват за човешки щитове.
A A+ A++ A

Тежковъоръжени нападатели проникнаха вечерта на 21 срещу 22 юни в хотел в популярен курортен комплекс край езерото Карга в едно от предградията на афганистанската столица Кабул.

Въоръжени с противотанкови гранатомети и тежки картечници, те успели да проникнат на територията на комплекса „Спозмай“, след като преодолели съпротивата на въоръжената охрана, предаде bTV, позовавайки се на световните агенции.

При нападението били убити поне трима души от гардовете на хотела и един афганистански полицай.

Нападателите държат за заложници десетки гости на комплекса, в това число жени и деца, които използват за човешки щит.

В атаката участвали четирима-петима бунтовници, двама от които са ликвидирани от силите за сигурност.

Около 40 цивилни са спасени. Според говорител на местното вътрешно министерство обаче има жертви и сред гостите на хотела, но броят им не е известен. Хотелът е обкръжен от афганистански и натовски войници.

Афганистанските талибани поеха отговорност за нападението. Според разпространено от тях съобщение са „нападнали този хотел, защото богати афганистанци, правителствени служители, чужди дипломати и военни от ИСАФ се събират там всеки четвъртък за разюздани празненства с алкохол и проститутки“.

По-рано в четвъртък, 21 юни, говорител на талибаните заяви, че са били атакувани два хотела, посещавани от чужденци, макар че само едно нападение досега беше потвърдено от полицията, предаде АФП.

Заместник-началникът на полицията в Кабул съобщил, че атаката започнала към 23.30 часа местно време (19.30 по Гринуич), когато две-три камикадзета, въоръжени с „Калашников“ и гранатомети, нахлули в хотела по време на сватбено тържество. Един от нападателите се самовзривил.

#хотел #Кабул #талибани #нападение #убити #заложници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници