29-годишен мъж влиза в затвора за 12 години за блудство с малолетни

29-годишен мъж влиза в затвора за 12 години за блудство с малолетни
pixabay.com
A A+ A++ A

Състав на Апелативен съд – Бургас потвърди наказание от 12 години лишаване от свобода за 29-годишният Петър Петров, от град Шивачево, община Твърдица. Това съобщиха от Апелативен съд – Бургас. Петър Петров е признат за виновен в това, че през месеците май и август 2015 година в жилищен имот в село Сборище, община Твърдица и в землището на село Сборище, община Твърдица при условията на опасен рецидив, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на две малолетни лица, спрямо ненавършилата 14-годишна възраст С. П. от с. Сборище и спрямо ненавършилата 14-годишна възраст Д Р. от същото село. Наказанието следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. Петър Петров е осъден да заплати и по 50 000 лв. на законните представители на пострадалите момичета за причинените неимуществени вреди, информира агенция Фокус.

Делото пред първоинстанционния съд е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. По закон при този ред определеното наказание се редуцира с 1/3. Подсъдимият Петър Петров е многократно осъждан за извършени престъпления против собствеността, като е изтърпявал и ефективно наказание лишаване от свобода в затвор. В решението си въззивният състав посочва, че не намира основания за намаляване на наказанието, че по вид и размер то е правилно определено от първата инстанция, при отчитане на всички налични отегчаващи и смекчаващи отговорността обстоятелства и точно спазване на правилата по Наказателния кодекс.

„С така определеното наказание в най-пълна степен ще се съдейства за поправяне и превъзпитание на подсъдимия, както и за постигане целите на генералната превенция“, пише още в постановения съдебен акт.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаване на страните.

#блудство #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино

Анкета

Какъв е предпочитаният ви начин за придвижване до работа?