Бориславова: Нямам против безплатните лифт карти за Бойко

Бориславова: Нямам против безплатните лифт карти за Бойко
Преди дни Борисов обясни, че откакто са се разделили преди 5 г. с Цветелина Бориславова, не я е чувал и виждал. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветелина Бориславова заяви, че няма против безплатните лифт карти за представители на властта в България.

„Нищо не съм разписвала и никъде няма моето име, това е разпореждане на нашия изпълнителен директор, но нямам против", коментира мажоритарният собственик на „Пампорово“ АД Цветелина Бориславова по повод безплатните лифт карти за властимащи.

Преди дни стана ясно, че според заповед на изпълнителния директор Мариян Беляков на туристическото дружество за сезон 2010/2011 премиерът, министри, народни представители и членове на техните семейства могат да получат при поискване безплатни лифт карти за дневно и нощно ползване на всички съоръжения в курорта.

В заповедта пише, че картите се издават след съгласие на Цветелина Бориславова или прокуриста на инвестиционния й фонд „Си Ес Ай Еф“ (CSFI) Диян Станчев. Картите са поименни, издават се за определен период от време и са с обозначение Government (Правителство – бел. ред.).

„Аз не съм против това, което той е направил, и съвсем не бих го наказала, че той е постъпил по този начин. Никъде няма моя подпис. Аз никъде не съм казвала: „Давайте безплатни карти на правителството. Няма такова нещо“, категорична е Бориславова, която е бивша приятелка на премиера.

Преди дни Борисов обясни, че откакто са се разделили преди 5 г., не я е чувал и виждал.

По думите й е била публикувана част от заповедта на изпълнителния директор.

Заповедта обаче била много по-дълга, „с много по-сериозно съдържание“ и се отнасяла за абсолютно всички случаи, в които можело да се предоставят карти на хора извън нормалната система за продажба на карти.

„Вътре се изреждат тези случаи. Във всички курорти, не само в Пампорово, има някакви обществено значими събития от типа на международни състезания или срещи, има много събирания на журналисти, състезания за малки деца, фирмени състезания и хиляди случаи.

Заповедта цитира всички тези случаи и част от нея се отнася и за държавните служители, на които се дават безплатни карти, но само при конкретен повод като за изпълнение на служебните им задължения, т.е. горско стопанство, пожарна и т.н.“, каза още Бориславова.

За съжаление някой, който търси нещо, което да създаде нещастие и напрежение, е взел някаква част от една заповед и я е публикувал, коментира тя.

По думите й името й се свързва в много случаи с негативни неща, като в 95% от тях информацията няма нищо общо с истината.

В този случай общото с истината е, че аз принципно нямам нищо против да се предоставят карти в случаи, когато има повод, който е обществено значим, каза още Бориславова.

Междувременно Цветелина Бориславова участва в представяне на социологическо проучване за щастието на българина. Тя е основател на фондация, поръчала изследването.

#Цветелина Бориславова #Бойко Борисов #премиер #лифт карти #Пампорово #Мариян Беляков #Диян Станчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници