Деница Златева: 30 млн. лв повече ще трябват на България за председателството на ЕС през 2018 г.

Деница Златева: 30 млн. лв повече ще трябват на България за председателството на ЕС през 2018 г.
бТВ
A A+ A++ A

Около 30 милиона лева, извън предвидените в бюджета за тази година 50 милиона ще са необходими за подготовката на България за председателството на ЕС през 2018 година. Това съобщи в ефира на БНТ служебният вицепремиер Деница Златева. Според нея, парите може да се осигурят от преструктуриране на бюджета. Златева каза още още, че оттегленият законопроект на Министерството на правосъдието за промени в Изборния кодекс не е бил обсъждан от служебното правителство.

Научих за законопроекта за въвеждането на уседналост за всички видове избори след като беше качен на сайта за обществено обсъждане, съобщи Деница Златева. Не мога да кажа какво е провокирало тази законодателна инициатива, но е факт, че министърът на правосъдието свали законопроекта от страницата и предприе други дисциплинарни действия в ресорното министерство, уточни Златева.

Деница Златева, служебен вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС: Мога само да кажа, че в рамките на служебното правителство темата не е повдигана и ако беше минало на междуведомствено съгласуване със сигурност всяко едно от министерствата щеше да даде своето становище. Радвам се, че законопроектът е свален, защото всякакви такива предложения би трябвало да минат през едно широко обществено обсъждане, не само в рамките на правителство, което ги предлага, но и политически партии, представители на различни организации. Смятам, че е правилно решението на министър Павлова да свали този законопроект от сайта и съответно да не бъде подложен на обществено гласуване.

#Деница Златева #пари #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници