Цонев: Само Борисов и Цветанов знаят защо бях арестуван

Цонев: Само Борисов и Цветанов знаят защо бях арестуван
Бях експертен министър и не бях свързан с нито една икономическа или политическа групировка. Това даваше възможност да бъда превърнат в жертва, заяви Николай Цонев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов са единствените, които могат да обяснят зареста на Николай Цонев, обяви самият бивш военен министър.

Николай Цонев беше показно арестуван през 2010 г., а задържането прерасна в скандал, след като градският прокурор Роман Василев го нарече „абсолютен престъпник".

Бившият министър на отбраната припомни, че е заемал този пост само през последната година от управлението на Тройната коалиция.

„Бях експертен министър и не бях свързан с нито една икономическа или политическа групировка. Това даваше възможност да бъда превърнат в жертва," заяви Николай Цонев по бТВ.

Що се отнася до скъпия ремонт на стола в министерството на отбраната, Николай Цонев заяви, че не го е виждал, но всички казвали, че е много добре.

„Театралната постановка на МВР пикчърс е следствие на 30-40 досъдебни производства срещу мен, които не дадоха никакъв резултат и трябваше да се направи нещо кардинално," коментира Николай Цонев скандалния си арест и обвинението в предлагане и даване на подкуп.

Бившият министър твърди, че не познава следователя Петьо Петров, който според прокуратурата е трябвало да покрие делото.

Според Николай Цонев въпросният следовател сега го издигат в длъжност.

В началото на юни Върховният касационен съд окончателно оправда бившия военен министър Николай Цонев по обвинение за длъжностни престъпления от преди десет години, когато е оглавявал доставките за военните, както и по делото за финансови престъпления в „Терем".

#Николай Цонев #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #подкуп #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници