НАТО: Властите в Сирия носят отговорност за ударите на САЩ

НАТО: Властите в Сирия носят отговорност за ударите на САЩ
pixabay.com
A A+ A++ A

Властите в Сирия носят пълната отговорност за ударите на САЩ по цели на армията, заяви от Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде Нова телевизия.

„Сирийският режим носи пълна отговорност за това развитие на нещата. НАТО редовно осъжда използването на химически оръжия от Сирия като явно нарушение на международните норми и споразумения“, заяви той.

По думите на Столтенберг каквото и да е използване на химически оръжия е недопустимо и то не може да остане без отговор, а виновните трябва да бъдат подведени под отговорност.

„НАТО смята използването на химическо оръжие за заплаха за международния мир и сигурност. НАТО поддържа всички международни усилия, целящи постигане на мир и политическо решение в Сирия“, подчерта още Йенс Столтенберг.

В четвъртък въоръжените сили на САЩ по нареждане на президента Доналд Тръмп изстреляха 59 крилати ракети „Томахоук“ по военно летище на сирийската армия в провинция Хомс. Ракетният удар дойде в отговор на атака с химическо оръжие в провинция Идлиб, за която Западът обвинява сирийската власт. Според Вашингтон именно от това летище в Хомс е започнала атаката срещу Идлиб.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници