БСП събрала 180 000 подписа за референдум за АЕЦ „Белене", оплаква се от саботаж

БСП събрала 180 000 подписа за референдум за АЕЦ „Белене", оплаква се от саботаж
Пленумът на БСП избра и председателите на съвети и комисии към Националния съвет, които ще подготвят управлението на БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До момента са събрани 180 000 подписа в подкрепа на подписката за референдум за строителството на АЕЦ „Белене", обявиха от БСП и се оплакаха, че управляващите се опитвали да саботират подписката.

На заседанието на Националния съвет на БСП в събота зам.-председателят на партията Димитър Дъбов информира социалистите, че в последните седмици подписката набира темпо, като само от вторник до петък са събрани 51 000 подписа.

До края на юли социалистите трябва да съберат останалите 320 000 подписа до изискваните от закона 500 000 подписа за инициирането на референдум, предаде „Дневник"

„Това темпо трябва да продължи. Задачата е тежка, но изпълнима," заяви Димитър Дъбов.

Отличници при събиране на подписи са структурите на БСП във Видин, Плевен, Враца, Смолян, Добрич, Монтана. Изостават Сливен, Русе, Благоевград, Бургас, Силистра, където подписалите се били по-малко от членовете на местните организации на БСП.

Димитър Дъбов съобщи за пречки при събирането на подписи. Така например кметът на Пазарджик Тодор Попов (председател и на сдружението на общините и избран като независим за втори мандат) все още не е разрешил да се разположат маси за събиране на подписи. В Ловеч цивилен полицай наредил масите да бъдат махнати.

Зам.-председателят на БСП обяви, че части от подписката ще бъдат предварително тествани в ГРАО за достоверност.

Предстои изнесено заседание на Инициативния комитет в Белене.

Пленумът на БСП избра и председателите на съвети и комисии към Националния съвет. На тях лидерът на БСП Сергей Станишев възложи да изготвят план за действие за първите 100 дни и програма за първата година от управлението на БСП.

Всеки съвет ще трябва да набележи една или две приоритетни реформи, които да се реализират в страната, така че да не се стига до днешната ситуация в България, отбеляза Сергей Станишев, който още преди конгреса се обяви за „правителство в сянка", но все още не го е сформирал.

#БСП #Сергей Станишев #Димитър Дъбов #АЕЦ „Белене" #референдум #подписка #ГРАО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници