Боян Чуков: Правителството е като пожарна команда - гаси пожари, когато избухнат

Боян Чуков: Правителството е като пожарна команда - гаси пожари, когато избухнат
Погледнете как нашите представители на съвещанията в Брюксел стоят някак си встрани, като доведени деца, посочи Боян Чуков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През последните няколко месеца цялото правителство изглежда като една пожарна команда - тича да гаси пожарите, които избухват в най-различни точки, заяви политическият коментатор и съветник в БСП Боян Чуков.

„Очевидно е, че този процес ще продължава, а нашите партньори в рамките на ЕС стават все по-недоволни, защото се говори на различен език. Погледнете как нашите представители на съвещанията в Брюксел стоят някак си встрани, като доведени деца," посочи Боян Чуков, цитиран от БГНЕС, на пленума на БСП в събота.

Той подчерта, че целият административен капацитет на България е бил събиран „с много труд, бавно, прашинка по прашинка" в последните две години от управлението на Тройната коалиция.

„Имаше нови, но и експерти от предишни правителства в Министерски съвет. Когато ГЕРБ дойде на власт, целият капацитет, който бе събиран, подреждан, който вече имаше диалог с Брюксел, който им вярваше, беше изхвърлен," отчете Боян Чуков.

По думите му, под управлението на ГЕРБ са тръгнали „назначения от рода на „калинките".

„Това масово изчистване от държавната администрация на експерти имаше негативни последици. В момента липсва каквато и да е комуникация с партньорите," обобщи политическият съветник.

#Боян Чуков #БСП #ГЕРБ #администрация #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници