Карадайъ: В програмите на ГЕРБ и ДПС има максимално сходство

Карадайъ: В програмите на ГЕРБ и ДПС има максимално сходство
Източник: YouTube
A A+ A++ A

„За ДПС е неприемливо толерирането на крайни националисти, включително и с участието им във властта.“ Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след срещата с ГЕРБ. Той обясни, че са предложили на Борисов да се създаде обща управленска програма до края българското председателство на ЕС, пише Труд.

Карадайъ предупреди, че при коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ е твърде възможно парламентът да има мнозинство, но то да не може да проведе необходимите реформи.

"На срещата с ГЕРБ констатирахме, че в програмите на ГЕРБ и ДПС има максимално сходство. От тази гледна точка ние изразихме позициите си за структурирането и конфигурирането на мнозинство в Народното събрание, както и според нас вижданията и идеите за стабилност в държавата и евентуално бъдещо стабилно управление в страната", изтъкна Мустафа Карадайъ, предаде БГНЕС.

"Обединителният патриотизъм изключва крайните радикални национализми, които не са добра перспектива за страната", уточни Мустафа Карадайъ. Относно изявлението на президента, ДПС считали, че решаването на такъв тип въпроси не минава през ограничаване на правата и свободите на гражданите.

 

 

#ГЕРБ #ДПС #Мустафа Карадайъ #Обединени патриоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници