Борисов: На всички партии е ясно, че ако отидем на нови избори, ще рухне икономиката

Борисов: На всички партии е ясно, че ако отидем на нови избори, ще рухне икономиката
Източник: YouTube
A A+ A++ A

С ДПС програмите ни съвпадат по много теми, но ще работим като управляващи и опозиция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след разговорите с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Борисов обяви, че утре до 10,30 часа представители на ГЕРБ ще довършат заедно с Обединените патриоти общата управленска програма. Двете формации ще започнат обсъждането на персоналния състав на правителството след Великден, пише Труд.

Борисов подчерта, че с ДПС са стигнали до съгласие, че ако не се състави сега кабинет и се отиде на нови избори, ще рухне икономиката. "Ако не се състави правителство, а се отиде на нови избори, това вече е не само несериозно, тежко за държавата, а ще рухне накрая и икономиката", заяви Борисов, предаде БГНЕС.

Борисов коментира още, че от ГЕРБ са запознали БСП с решенията на партията за Брекзит, председателството на ЕС, финансовите и данъчните политики. "Още от предизборната ни кампания бяхме заявили възможните партньори за коалиция, но считам, че във времето, което ни предстои председателството и стабилизирането на държавата с всички международни фактори и съседи, които имаме в момента, е необходимо по определени теми да търсим максимална подкрепа в НС“, допълни Бойко Борисов.

От ГЕРБ коментират още, че ако председателството бъде прието като основна тема следващата година и политиката се прави в НС, това ще улесни много кабинета и ще даде възможност на всички партии в НС да участват така, че да се извлекат позитиви за България от председателството. „С почти всички партии по дадени теми може да постигнем разбирателство и подкрепа по дадени теми. На всички им е ясно, че ако не се състави правителство, а се отиде на нови избори, това вече е не само несериозно, тежко за държавата, не само политическа криза, която ще има необратими последици в този момент, а ще рухне накрая и икономиката. Така ни е избрал народът, такива обещания сме давали - с кой не може и с кой може, независимо, че с ДПС програмите ни съвпадат по много теми. Ще се опитаме да работим добре като управляващи и опозиция в НС, ако те желаят по определени теми“, обясни лидерът на ГЕРБ.

 

#ГЕРБ #ДПС #Мустафа Карадайъ #Бойко Борисов #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници