Българин поискал разследване на руския депутат Генадий Гудков

Българин поискал разследване на руския депутат Генадий Гудков
Българският гражданин съобщил за инвестиции на депутата от партия Справедлива Русия Генадий Гудков в задгранични фирми чрез една от кипърските банки от друга офшорна фирма, създадена според него с цел пране на пари. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Жител на България поиска разследване на руския депутат Генадий Гудков заради участието му в задгранични фирми.

Българският гражданин се е обърнал към Следствения комитет на Русия с искане за проверка на законността на търговската дейност на руския депутат извън границите на Руската федерация, предаде „Интерфакс", позовавайки се на източник от руските правоохранителни органи.

Източникът не е посочил името на българския гражданин, който съобщил за инвестиции на депутата от партия Справедлива Русия Генадий Гудков в задгранични фирми чрез една от кипърските банки от друга офшорна фирма, създадена според него с цел пране на пари.

Официалният представител на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин е потвърдил за агенцията постъпилото искане от българина и посочил, че то ще бъде разгледано в законно установените срокове и след това по него ще бъде взето процесуално решение.

#Русия #България #български гражданин #Генадий Гудков #депутат #Държавна дума #Кипър #офшорна фирма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници