Пенс пристигна на посещение в Сеул

Пенс пристигна на посещение в Сеул
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс пристигна в Южна Корея, където започва 10-дневната му азиатска обиколка, предаде БНР.

Визитата е на фона на нарастващото напрежение на Корейския полуостров, предизвикано от режима на Пхенян, който демонстрира подсилване на своите ядрени и отбранителни мощности. Само преди часове Пхенян извърши пореден опит да изстреля ракета, който се оказа неуспешен. Въпреки това от Южна Корея реагираха остро, като заявиха, че северният им съсед е заплаха за целия свят.

Майк Пенс, чиито баща е ветеран от Корейската война, е придружаван в Южна Корея от съпругата си и двете си дъщери и ще празнува Великден заедно с американските войници.

В рамките на тридневното посещение, Пенс ще се срещне с Хван Кьо Ан, временно изпълняващ длъжността на министър-председател на Южна Корея. Ще бъдат обсъдени ракетно-ядрената програма на КНДР и ситуацията в сферата на сигурността на Корейския полуостров, предаде БГНЕС.

Преди дни Съветът по национална сигурност при Белия дом представи на американския президент Доналд Тръмп възможни варианти за противодействие на севернокорейската ядрена заплаха. Те включват разполагане на части от американския ядрен арсенал в Южна Корея и провеждане на диверсии на севернокорейска територия за изваждане от строя на ключови инфраструктурни обекти.

Други спирки на Пенс ще бъдат Япония, Индонезия и Австралия. И при тези срещи основна тема ще бъде оръжейната програма на Пхенян.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници