Все още не е ясно кой стои зад атаката срещу бившия гръцки премиер

Все още не е ясно кой стои зад атаката срещу бившия гръцки премиер
Нова телевизия
A A+ A++ A

Все още не е установено кой стои зад нападението срещу бившия министър-председател на Гърция Лукас Пападемос, пише електронното издание Ekathimerini, предаде агенция Фокус.

Бившият премиер пострада при експлозия на писмо-бомба, което 69-годишният Пападемос отвори, докато се намираше в автомобила си. В резултат на взрвива, който избуха около 18.30 часа местно време, пострадаха също шофьорът на превозното средство и още един мъж – и двамата служители на банка.

Тримата са настанени в болница със сериозни наранявания, но няма опасност за живота им. Състоянието на Пападемос е „стабилно и не предизвиква загриженост“, се казва в изявление от болницата, в която бившият гръцки премиер е настанен.

Макар към момента да е неизвестно кой е извършил атаката, методологията й напомня на други подобни нападения, извършени през март. Крайнолявата гръцка организация "Конспирация на огнените ядра" пое отговорност за подобен инцидент в Германия, мишена на който бе федералният финансов министър Волфганг Шойбле.
Аналогична атака имаше и срещу сградата на Международния валутен фонд в Париж.


#Гърция #атентат #Лукас Пападемос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници