Меглена Кунева оглави партия ДБГ

Меглена Кунева оглави партия ДБГ
Лидерът на ДБГ заяви, че партията ще е „далеч от олигарсите и няма да се издържа от политиката". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Меглена Кунева оглави партията Движение „България на гражданите" (ДБГ), след като беше избрана за председател от Учредителното събрание.

„Необходимо е да има партия, която да подреди партийния живот в страната. Партия, която не отстъпва от принципите си, която не забравя, че е създадена от хората и за хората. Българската политическа почва трябва да бъде рекултивирана," заяви бившият еврокомисар и вече партиен лидер Меглена Кунева, цитирана от БГНЕС.

Тя заяви амбиция ДБГ да управлява България и да я превърне в модерна държава на свободни хора. Новият партиен председател определи ДБГ като дългосрочен политически проект, чиито цели са отвъд предстоящите парламентарни избори.

По думите й, ДБГ трябва да бъде партията, която да осигури достъп до институциите на гражданите, които „днес могат да се организират и да постигнат резултати в рамките на минута, дори без да имат подкрепата на политическа партия".

„Ние можем да предложим най-добрия текст в Закона за горите, или друг закон, само че ако спрем само дотук, съвсем скоро може да се окажем в беда, защото той не се изпълнява. Точно тук е голямата сила на гражданското общество," поясни председателят на ДБГ.

Меглена Кунева обеща, че ДБГ ще намери форми на политическо управление, в което партия и гражданско общество ще могат да черпят едни от други.

„Аз не искам да съм първият и последен лидер на партията," заяви още Меглена Кунева и отхвърли всякаква възможност за коалиране с партии, които са използвали натиск, манипулация на вот и задкулисни договорки за достигане до властта.

Лидерът на ДБГ заяви, че партията ще е „далеч от олигарсите и няма да се издържа от политиката".

„Дълбоко уважаваме тези, които решиха да останат в неправителствената част на сдружението, ще направим всичко възможно да бъдат независимо гражданско сдружение," каза още Меглена Кунева.

#Меглена Кунева #Движение „България на гражданите" #ДБГ #Закон за горите #гражданско общество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници