Русия с най-много финалистки по бокс за девойки

Русия с най-много финалистки по бокс за девойки
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A
Силната руска школа отново доказа превъзходството си в Европа, като класира най-много финалистки на континенталното първенство по бокс за девойки. В събота вечерта в зала „София“ в спор за титлите в 10-те категории при 18-годишните ще се качат 5 състезателки на Русия. „Сборная“ имаше цели 9 полуфиналистки, 3 от които бяха елиминирани от българките Еми-Мари Тодорова (48 кг), Горяна Стоева (51) и Аслъхан Мехмедова (64), пише Sporta.bg.
 
Трите ни финалистки отредиха на отбора ни второ място по брой на представителките в спора за титлите, колкото има и Полша. С две участнички ще е Украйна, а общо 11 държави успяха да класират боксьорки на финалите. Прави впечатление присъствието на Дониета Садику от Косово, която ще се изправи срещу Людмила Воронцова (Рус) във финала при 57-килограмовите.
 
В ъгъла на Сакиду, която е шампионка от Турция 2016, стои и старши треньорът на националния ни тим Петър Лесов, който помага на колегата си от Косова. Дониета и съотборничката й при момичетата Куанаж бяха на лагер с нашите национаки, които сега ги подкрепят от трибуните. Финалите при девойките ще започнат в 18 часа в събота (8 юли) на един ринг в зала „София“, а преди това от 14 часа на двата ринга ще се играят полуфиналите в 13-те категории при момичетата. Входът за зрители е свободен.

#Русия #бокс #момичета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай