Скандали и злоупотреби се налагат като етикет на управлението на ГЕРБ , според БСП

Скандали и злоупотреби се налагат като етикет на управлението на ГЕРБ , според БСП
A A+ A++ A

Като етикет на управлението се налагат скандалите и злоупотребите. Моделът НДК е еманация на управлението на ГЕРБ. Това заяви в парламента секретарят на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев в декларация от името на групата по повод края на първата сесия на 44-ото Народно събрание, пише ДАРИК.
 
Според Бойчев кабинетът "Борисов 3" е започнал със скандални назначения и лобистки законопроекти, заложил е на език на омразата и чертаене на разделителни линии в обществото. "Продължавате да нямате законодателна и управленска програма. Но за какво ли ви е тя, нали си имате власт, пари и обществени поръчки", коментира Бойчев.
 
Първото обещание, което забравихте, е за минимална пенсия от 300 лв. и преизчисляване на пенсиите, задоволихте се с имитация на политика и решения на парче, заяви той. По думите му следващите излъгани били заетите в сектор "Сигурност". Отложихте проектите за модернизация на българската армия, каза той.
 
Обещахте попълване на щата на МВР и полицай във всяко населено място, а каква е реалността - ходят със скъсани обувки и сами трябва да си купуват униформи, посочи той. "Казват, че престъпниците първи усещат слабостта на властта. Свидетели сме на безпрецедентно насилие над личността. Няма ред, няма държавност, няма държава. Всеки краде и бие където му падне", коментира Бойчев.
 
Обявихте образованието за приоритет, но не подкрепихте предложението за помощите на семейства с ниски доходи, каза Бойчев. За пореден път подлагате на риск началото на учебната година, посочи той.


 
При първото правителство на Борисов беше пицата на Дянков, а при третото правителство на Борисов е суджука, обобщи депутатът.
 
Бойчев посочи само два положителни примера от работата на парламента, при които е бил постигнат консенсус - общата декларация относно погрома на македонския парламент и общата декларация в подкрепа на договора за добросъседство с Република Македония.
 
"Дотук с положителните примери. Остана неразбрано нашето добро намерение важните външнополитически решения да се вземат след обсъждане в българския парламент, отказахте да изработим български сценарий за развитието на Европа, да не допуснем България да бъде изтласкана в периферията", отбеляза той.
 
Като антипод на всичко това се изправя ПГ на "БСП за България", каза Бойчев. По думите му БСП е истинската алтернатива на ГЕРБ и системно изпълнява всичките си ангажименти. Групата на БСП се е очертала като най-активната в този политически сезон, смята той. България може и заслужава по-добро бъдеще и перспектива и ние сме готови да я дадем, каза още Жельо Бойчев.

#ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници