Безработица има за тези, които не искат да работят, заяви премиерът

Безработица има за тези, които не искат да работят, заяви премиерът
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

"Безработица реално няма. Най-големият проблем ни е работната ръка. Безработица има за тези, които не искат да работят", заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Проблемът засега е много бързо – през техникумите, през дуалното образование – да обучаваме повече хора", заяви още Борисов.

Според него, интересът към нашата страна не е интерес само на думи. "Той всеки ден се случва и ние трябва да отговори с квалифицирана работна ръка", допълни премиерът. "До преди няколко години говорихме за безработица, а сега не можем да намерим хора за работа", каза той.

Лидерът на ГЕРБ отново се върна към темата с това кой и защо е спечелил президентските избори. „Корнелия Нинова не е спечелила президентски избори, защото те нямаха кандидат, а подкрепиха независим. Да не подскача толкова от Бузлуджа. Веднага след президентските избори бяха парламентарните, където бяхме аз и тя. Резултатът беше категоричен. Аз знам какво правя. Тя да се беше явила на президентските избори. Ръстът на икономиката е 3,9%, няма безработица, излишъкът е 2 млрд. лева. Те с какво могат да се похвалят? Че събориха КТБ? Стига с това двуличие”, каза Борисов.

Тази сутрин Борисов присъства на откриването на завод за високотехнологични автомобилни компоненти.  По-късно днес премиерът и водената от него делегация ще бъде в Скопие, където ще бъде подписан Договорът за добросъседство и приятелство между Република България и Република Скопие.

"Отиваме с ясен мандат. В декларацията всичко е разписано. Инфраструктурата между двете държави е задължителна и днес ще подпишем меморандум. Важното е, че нещата се случват", каза още Борисов.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници