Спасиха ръката на младеж със сложна операция в „Пирогов“

Спасиха ръката на младеж със сложна операция в „Пирогов“
А. К. е бил транспортиран от Ботевград около 22:40 часа във вторник вечерта и е приет в противошокова зала. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

19-годишен пациент с дълбоко нараняване на дясната ръка е бил спасен след сложна операция в „Пирогов", съобщиха от болницата.

Според полицията в Ботевград младежът е криминално проявен той се е наранил, когато, видимо пиян, счупил витрина на магазин за обувки в центъра на града.

Свидетели на вандалската проява разказали, че младежът излязъл от заведение солидно почерпен и без някакви основателни причини налетял на чисто нов джип „Тойота Ленд Крузър", счупвайки задното дясно стъкло на луксозния автомобил.

В прилив на адреналин А.К. продължил по улицата, чупейки с юмрук последователно витрините на ключарско ателие и магазин за обувки. Минути по-късно младият мъж загубил съзнание от силната кръвозагуба от дясната му ръка.

А. К. е бил транспортиран от Ботевград около 22:40 часа във вторник вечерта и е приет в противошокова зала.

След оказаната му медицинска помощ А.К. е транспортиран от екип на Филиала за спешна медицинска помощ в Ботевград за лечение в „Пирогов", без опасност за живота му.

Веднага след стабилизирането му младият мъж е опериран по спешност от съдовия хирург д-р Росен Стойчев.

При операцията, която завършва в 3:00 часа, се установява, че липсва част от артерията и се налага да бъде възстановена с парче от вена на пациента. За щастие не са засегнати сухожилията.

„Тази сутрин ръката вече е добре", успокоява д-р Росен Стойчев.

#операция #„Пирогов“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници