Втори водолаз на АЕЦ „Козлодуй“ се удави

Втори водолаз на АЕЦ „Козлодуй“ се удави
В началото на месец май 2012 г. при инспекция на шахта в АЕЦ „Козлодуй“ на метри под водата загина 29-годишният Радослав Стоянов от Козлодуй. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Втори водолаз на АЕЦ „Козлодуй“ почина в късния следобед на 3 юли, съобщиха от централата.

Росен Антонов се е удавил по време на поддържащо обучение за работа в подводни условия на командировани служители от АЕЦ „Козлодуй“ в Черно море, което е осъществено от Института по океанология при БАН във Варна.

В началото на месец май 2012 г. при инспекция на шахта в АЕЦ „Козлодуй“ на метри под водата загина 29-годишният Радослав Стоянов от Козлодуй.

Той е бил нает като водолаз от варненска фирма, която работи по договор с централата.

Според издадения смъртен акт мъжът е починал от инфаркт, причинен от заболяване. Според негови близки и роднини обаче той е бил атлетичен и в добро здравословно състояние и е изключено да е страдал от сърдечно заболяване.

За инцидента във вторник са уведомени Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Териториалното поделение на Националния осигурителен институт във Враца, както и другите компетентни органи.

АЕЦ „Козлодуй“ сформира собствена комисия, която в сряда замина за Варна за изясняване и анализиране на всички обстоятелства около трагичния инцидент.

Ръководството на атомната електроцентрала изказва искрени съболезнования на семейството на водолаза.

#Радослав Стоянов #Черно море #водолаз #АЕЦ „Козлодуй“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници