Четирима работници тежко обгазени в Поморие

Четирима работници тежко обгазени в Поморие
Четиримата мъже извършвали ремонтни дейности в помпената станция, подаваща отпадъчните води към пречиствателната станция на Поморие.
A A+ A++ A

Четирима работници са пострадали при инцидент в помпената станция на ВИК – Поморие, и са настанени в болница в тежко състояние.

Сигналът за инцидента е получен около 11:00 часа в полицейското управление в Поморие, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Четиримата мъже извършвали ремонтни дейности в помпената станция, подаваща отпадъчните води към пречиствателната станция на Поморие.

В ремонтираното от тях помещение, вероятно от предишната вечер, се натрупали голямо количеството амонячни и азотни изпарения от отпадъчните води.

При влизане в помещението работниците били обгазени, като не успели да излязат на чист въздух и паднали на земята.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили патрулни полицейски автомобили, екипи от бургаския спешен център и аварийно-спасителни екипи от пожарната в Бургас.

Районът около местопроизшествието е отцепен, като пострадалите са изведени от загазованото помещение и откарани към бургаската болница в тежко състояние.

Те са минали през шоковата зала, след което са настанени в отделението по реанимация. С опасност за живота са двама от тях - на 27 години и 51 години, съобщиха пред „Фокус“ от болницата в Бургас.

Третият от работниците е на 48 години и е контактен, но състоянието му също е сериозно. Четвъртият е на 40 години, като състоянието му е стабилно.

По предварителни данни един от пострадалите е от Поморие, а останалите трима са от Бургас. Самоличността им в момента е в процес на установяване.

След измерване на показателите на въздуха е констатирано, че за населението и туристите в Поморие няма опасност за живота, тъй като отделените изпарения били в концентрирано състояние единствено в ремонтираното помещение.

Екип на Инспекцията по труда е на мястото на инцидента в Поморие, съобщи директорът на бургаската дирекция на Инспекцията по труда Павлин Васков.

Изясняват се точните причини за инцидента и спазени ли са условията за безопасност.

#Поморие #ВиК #обгазяване #помпена станция #отпадъчни води #амоняк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници