Рекордно увеличение на кибератаките, над 200 000 се регистрират на ден

Рекордно увеличение на кибератаките, над 200 000 се регистрират на ден
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Интернет ни носи много отговорности, но той ни прави и по-уязвими, заяви във Варна Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество.

По отношение на кибурсигурността еврокомисарят посочи, че еналице невероятно увеличение на кибератаките. „Над 300 процента са били кибератаките през 2016 спрямо 2015 г., над 200 000 са атаките всеки ден. Това, което ние можем да предложим, е общ европейски механизъм за координация в случай на атака, защото виждате, че това, което е атакувано, са нашите обществени блага.Само след две-три седмици ще представим законодателен проектопакет, в който ще създадем общоевропейски механизъм за в случай на евентуална атака“, каза Мария Габриел.

Според нея европейските граждани трябва да знаят, че съюзът разполага с такъв механизъм. Ще бъде предложен о разширяване на мандата на европейската агенция по сигурност ENISA (Агенция на ЕС за мрежова и информационна сигурност). Еврокомисарят подчерта значението и на създаване на система за сертифициране на продуктите.
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници