Алкохолен туризъм на Слънчев бряг вече в "мек" вариант

Алкохолен туризъм на Слънчев бряг вече в "мек" вариант
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Курортът "Слънчев бряг” придоби евтина слава, благодарение и на алкохолните туристически турове, които се провеждат там. В края на настоящия туристически сезон тази практика все още съществува, но в далеч по-лицеприятна форма, видя екип на Нова телевизия.

Групите чуждестранни туристи вече обикалят заведенията почти под строй. Използват туровете не толкова, за да се напият, колкото за да се забавляват и да се запознават с нови хора. Организаторите следят развеселените участници да не привличат излишно внимание и да не изостават от групата.

"Въобще не е шумно за нас. В сравнение с Румъния, тук е перфектно", споделят чужденци с малко дете. На друго мнение са обаче българските летуващи - майка обяснява, че е в курорта само за разходка, тъй като не бил подходящ за деца.

В края на сезона баровете искат да задържат клиентите си. "Посрещаме ги с уелкъм дринк, започват да си поръчват и става купонът. Не мисля, че това пречи на който и да е турист", коментира барман.

Припомняме, че ресорният вицепремиер Валери Симеонов обяви война на алкохолния туризъм на Слънчев бряг и се закани, че това е последното лято на бар кроловете.

Сред представителите на туристическия бранш има напрежение и неяснота какво ще бъде бъдещето на следващия сезон.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници