Плевнелиев: Гръцкият бизнес в България не е в криза

Плевнелиев: Гръцкият бизнес в България не е в криза
Не бива да подценяваме потенциала на гръцките инвестиции, коментира още Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцкият бизнес в България не е в криза, а е сериозен фактор за икономическото развитие на страната, подчерта президентът Росен Плевнелиев в Солун.

„За нас успехът на Гърция е важен и реформите там определят донякъде инвестициите и икономическото развитие на целия регион," заяви още държавният глава.

Според Росен Плевнелиев, с усилията, които полагат, България и Гърция задават посоката на развитие на региона, а тя е реформи за конкурентоспособност и икономически растеж.

„Не бива да подценяваме потенциала на гръцките инвестиции и те могат да допринесат за икономическото развитие както на България, така и на регион," коментира още Росен Плевнелиев.

Заради влошеното здравословно състояние на премиера на Гърция Андонис Самарас, който претърпя операция на окото, предвидената среща с президента на България в рамките на двудневната му официална визита не се състоя, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Росен Плевнелиев все пак е провел телефонен разговор с министър-председателя Андонис Самарас, който го е уверил, че Гърция ще предприеме решителни действия по ясна програма за справяне с кризата.

Гръцкият премиер е изразил благодарност за заявената от българския президент солидарност и подкрепа на България за гръцката страна в момент на необходими тежки реформи

По-рано на тържествено заседание на Общинския съвет на Солун българският президент беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Солун" от кмета на града Янис Бутарис.

„Солун е родното място на две от най-уважаваните личности в историята на България - светите братя Кирил и Методий. Признателен, че ми давате възможността да стана техен почетен съгражданин," заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията.

Двудневното официално посещение на държавния глава в Гърция приключва с посещение в университета „Македония" в Солун, където той ще бъде удостоен с титлата „Доктор хонорис кауза" на висшето училище.

#Росен Плевнелиев #България #Гърция #Солун #Андонис Самарас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници