Милиони са без ток, части от Маями са под вода

Милиони са без ток, части от Маями са под вода
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Ураганът „Ирма” продължава да руши всичко по пътя си. Окото на стихията достигна Флорида и се движи на север по бреговете на американския щат. Части от Маями са под вода, a три и половина милиона домакинства са без ток, информира НОВА.

Въпреки че „Ирма” отслабна до 2 категория, стихията продължава да е изключително опасна – скоростта на ветровете все още достига до 160 км/ч. Много българи, живеещи Отвъд Океана, са побързали да се евакуират, преди да дойде бедствието.

Президентът Доналд Тръмп обяви цялата територия на щата за зона на най-голямо природно бедствие.

„Всички спасителни екипи са много добре координирани. Лошата новина обаче е, че това е едно голямо чудовище. Надявам се, че няма много хора по пътя му. Не бихте искали да сте на пътя му”, заяви американският президент Доналд Тръмп.

Близо 3 милиона и половина домакинства са без ток, а части от Маями са под водата. Милиони други са заплашени от прекъсване на тока, а пълното възстановяване на електрозахранването може да отнеме седмици.

Мощната стихия предизвика приливни вълни с височина над 2 метра в много райони на западното крайбрежие на Флорида. Три големи строителни крана бяха повалени от поривите на „Ирма”. Сега стихията се придвижва на север и се достигна Южна Джорджия.

„Целият щат Джорджия ще бъде засегнат от този ураган и последиците от него. Взимаме предпазни мерки във всяка една област на щата. Със сигурност обаче има неща, които са извън нашия контрол”, заяви губернаторът на Джорджия Натан Дийл.

По предварителни данни, щетите от преминаването на „Ирма” през Карибите и Съединените щати ще бъдат най-малко 290 милиарда долара.

 

#Маями #без ток #Ирма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници