Прокуратурата знаела къде са част от парите, откраднати от Георги Енев

Прокуратурата знаела къде са част от парите, откраднати от Георги Енев
В неделя, когато ще се разглежда искането за постоянна мярка „задържане под стража" на Георги Енев, ще бъдат оповестени подробности. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Прокуратурата в Пловдив от седмица знае къде се намира малка част от открадната от Георги Енев сума от 1,5 млн. лв.

„Знаем къде е една много малка част от откраднатата сума. Пазим в тайна тази информация от седмица. В неделя, когато ще се разглежда искането за постоянна мярка „задържане под стража" на Георги Енев, ще бъдат оповестени подробности," съобщават от Окръжна прокуратура пред „Дарик".

Охранителят, който се предаде в четвъртък, продължава да мълчи. 33-годишният мъж има процесуално право да не говори, като това не носи негативни последици за него, обясни зам.- окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов.

Адвокатът на Георги Енев Георги Кутрински отказа коментар по случая.

Разследващите продължават да работят по версията, че Георги Енев е имал съучастник, но на този етап няма никакви доказателства за това. Когато се е предал, охранителят е бил видимо спокоен, разказа прокурор Галин Гаврилов.

Близки на Георги Енев твърдят, че баща му го е склонил да се предаде. Тодор Енев от 20 години работи в Германия и се прибрал, когато чул новината, че издирват сина му. Близикте твърдят и че бащата редовно пращал пари на сина си.

За престъплението, в което Георги Енев е обвинен, е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. Ако той върне парите, то може да бъде намалено до 8 години затвор.

#Георги Енев #инкасов автомобил #охранител #Галин Гаврилов #прокуратура #Тодор Енев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници